ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ένα ιδιαίτερο άθλημα με μεγάλη ιστορία, ένα παιχνίδι για μικρούς και ίσως ακόμη περισσότερο για μεγάλους, πνευματική πρόκληση για όσους μπορούν ή θέλουν να μπορούν, μύηση στο διαλογισμό, κοινωνικοποίηση και … ναι … διασκέδαση!

Ένα συναρπαστικό άθλημα του οποίου όμως τη γοητεία δεν θα την καταλάβεις ως θεατής - δεν είναι θεαματικό άθλημα η σκοποβολή. Αυτός που έρχεται για να δει σκοποβολή συνειδητοποιεί γρήγορα ότι μπορεί να γίνει ο ίδιος σκοπευτής οπότε παύει να παραμένει απλός θεατής.

Πραγματικά. σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλικία, … ακόμα και σε προχωρημένα - άντα ή -ήντα, με οποιοδήποτε σωματότυπο, χωρίς προαπαιτούμενη την καλή όραση όπως ίσως φαντάζεται κανείς, χωρίς προηγούμενη εμπειρία από αθλητισμό, μπορεί κάποιος, με τη σωστή καθοδήγηση, να κάνει, ακόμη και για πρώτη φορά στη ζωή του, αθλητισμό ή και πρωταθλητισμό! Μία ευκαιρία που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα μπορούσε να τους δοθεί, αλλά και μία δυνατότητα που πολύ λίγα αθλήματα μπορούν να προσφέρουν.

Πολλές φορές με ρωτούν τι ενδιαφέρον έχει αυτό το άθλημα. Άνθρωποι που το είχαν δει και τους φάνηκε αδιάφορο, αφού πήραν τα πρώτα μαθήματα στη σκοποβολή και τους είπα «και τώρα ρίξε» … «κόλλησαν» για πάντα!

Μπορώ να πω ότι είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι κατ΄ αρχήν με το μυαλό σου. Ένας αγώνας με τον εαυτό σου για να γνωρίσεις και να ξεπεράσεις τα όριά σου. Ένα στοίχημα με τον εαυτό σου που μαθαίνεις να το κερδίζεις. Αλλά είναι και μέσο εκτόνωσης. Ένας ευχάριστος τρόπος για να ξεφεύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Και ένας χώρος για να αποκτήσεις νέους φίλους απ΄ όλες τις ηλικίες.

Και, ναι, πάνω από όλα η σκοποβολή είναι απόλαυση!!!

Τη γοητεία του αθλήματος θα τη νιώσεις στην πρώτη βολή , στο πρώτο ‘μπαμ’… Μετά απλώς αδημονείς για τις επόμενες!

Άγη Κασούμη, 2023